המתכון לפוסט המושלם בבלוג

המתכון לפוסט המושלם: 10 לקחים שלמדתי משנה של כתיבה

לכתוב בלוג עסקי זו עבודה קשה. לפני כמה שנים היה מספיק לכתוב תוכן טוב, לפזר כמה לינקים ברשתות חברתיות, לשלוח כמה מיילים, והתנועה כבר הייתה מגיעה. בטח שמתם לב שזה כבר לא ממש עובד…

הסיבה? אנחנו מוצפים בתוכן.

ההיצע של התוכן באינטרנט עולה משמעותית על הביקוש. מידי יום נוצרים יותר מ2 מליון פוסטים בבלוגים ברחבי האינטרנט! יותר ויותר חברות פותחות בלוג ומתחילות לייצר מאמרים במטרה להעלות את החשיפה למותג, לייצר לידים איכותיים יותר ולעודד רכישה של המוצרים שלהן.

אבל כשהמטרה היא להשיג את תשומת הלב של הצרכן, התוכן של הבלוג העסקי שלכם מתחרה לא רק עם בלוגים אחרים באותה הנישה, אלא גם עם אתרי חדשות, סרטוני חתולים וסטטוסים של חברים בפייסבוק.

למרות הקושי הזה, שיווק באמצעות תוכן היא עדיין אסטרטגיית שיווק פופולארית עבור עסקים כי היא פשוט עובדת. לפי מחקרים, עסקים שמחזיקים בלוג ומייצרים תוכן באופן קבוע, נהנים מ67% יותר לידים.

אבל עזבו מחקרים…

נדבר רגע על משהו מוחשי יותר: הבלוג הזה. בשנה האחרונה הבלוג עשה פלאים עבורי כערוץ לגיוס לקוחות.

כל פוסט שלי מגיע לתפוצה די רחבה ומצליח לייצר בממוצע בין 100-200 הרשמות לרשימת התפוצה שלי, וכ10 פניות דרך עמוד השירותים שלי. הנה למשל הסטטיסטיקה מהפוסט שכתבתי בנושא יצירת מודעות פייסבוק טובות.

בלוג עסקי: סטטיסטיקה לדוגמא

אבל זה לא תמיד היה ככה…

כשהתחלתי את הבלוג לפני שנה, הפוסטים שלי בקושי משכו אליהם קוראים, הייתי מפרסם אותם ומתפלל שמישהו יקרא אותם. השקעתי בהם המון שעות והייתי בטוח שהתוכן מעולה, אבל זה לא ממש עזר…

מתי הגיע רגע ההברקה?

האמת שלא היה רגע אחד כזה. אלא הרבה רגעים ושיעורים שנלמדו לאורך זמן.

למזלי לא ויתרתי והמשכתי לכתוב, בעיקר כי אני נהנה מזה. ניסיתי דברים שונים, דיברתי אישית עם קוראים ועם הזמן גיליתי שיש המון מרכיבים שגורמים לפוסט להצליח ולמה חלק מהפוסטים שלי נועדו להכשל מראש.

גיליתי שכתיבה של תוכן איכותי זה נהדר, אבל זה רק חלק מהעניין.

היום אני רוצה לשתף אתכם ב10 לקחים שלמדתי אחרי שנה של כתיבה בבלוג, ולהראות לכם מניסיוני איך בנוי פוסט שמושך אליו אלפי קוראים, מעודד שיתופים ומייצר לידים.

בנוסף, תמצאו פה גם אינפוגרפיקה שמדגימה את מבנה הפוסט המושלם כפי שאני רואה אותו.


אז מהם בעיני המרכיבים של הפוסט המושלם בבלוג?

1. כותרת מסקרנת:

אם אתם קוראים ותיקים בבלוג הזה, אתם בטח כבר יודעים כמה אני אובססיבי לגבי איך ליצור כותרות מעולות. אפילו עשיתי מחקר על זה! יש לי סיבה טובה לכך… למדתי על בשרי שלא משנה כמה התוכן שלכם מעולה, משפט אחד בלבד יקבע אם מישהו יקרא אותו, והוא הכותרת.

מטרת הכותרת מבחינתי היא לפתות אנשים להכנס לפוסט שלכם מתוך סביבה אחרת. למשל: פייסבוק, תיבת המייל העמוסה שלהם, תוצאות החיפוש בגוגל וכו’. כל אלו יציגו למשתמש כותרת. היא חייבת להיות קליטה ומזמינה כדי להוביל אותם לפוסט שלכם.

המפתח ליצירת כותרות מעולות הוא ליצור לקורא פער של סקרנות כלפי התוכן. מה זה אומר בדיוק?

מצד אחד, אסור לכם לחשוף בכותרת את כל הסחורה. כי אז בעצם עשיתם לה אמ:לק, הרסתם את הפאנץ’ וכבר אין צורך להקליק. מצד שני, אסור שהכותרת תהיה עמומה או כללית מידי, כי אז זה לא ממש יעניין מישהו להקליק.

דוגמאות:
א. “השיטה נחשפת: כך שופץ הניקוד למתמודדות במכרז הרכבת הקלה”
הכותרת הזו מסקרנת ומזמינה אותנו לגלות שיטה כלשהי שבה כנראה הוטה המכרז לרכבת הקלה.
השימוש במילים “נחשפת” ו”כך” מזמינות אותנו לגלות איך הדבר הזה קרה.

ב. “לראשונה: חייל אמריקאי הוכר כחסיד אומות עולם”
הכותרת הזו לא טובה כי היא כבר מכילה את כל הפאנץ’. אחרי שקראנו אותה למעשה קיבלנו את המידע העיקרי של הכתבה, אז אין מוטיבציה להקליק עליה, אלא אם כן אתם ממש מתעניינים בחסידי אומות עולם אמריקאים.

הייתי משפץ אותה כך למשל: “חייל אמריקאי מקבל הכרה לא צפויה על תרומתו במלחמת העולם ה2”
אני עדיין רומז לקורא שמדובר במאמר בנושא היסטוריה, אבל מסתיר את הפאנץ’ של הידיעה ומנסה ליצור סקרנות עם הביטוי “הכרה לא צפויה”, במקום פשוט להגיד שהוא חסיד אומות עולם.


2. תמונה ראשית מושכת

“תמונה ראשית” היא התמונה שתלווה את הפוסט שלכם בפייסבוק ובעמוד הפוסטים בבלוג שלכם.
וכשמדברים על בלוג ישראלי, אתם חייבים לקחת את פייסבוק בחשבון כערוץ ההפצה חזק לתכנים שלכם.

משום מה אני עדיין רואה שאנשים מפרסמים בפייסבוק לינקים ללא תמונה בכלל או עם תמונה חלקית שלא מנצלת את הגודל האפשרי במלואו. ככה למשל נראה לינק השיתוף של העמוד הראשי של “כלכליסט”. אתם לא רוצים שמישהו ישתף פוסט שלכם בפייסבוק וזה מה שיראו:

תמונה ראשית גרועה בפייסבוק

אז התמונה הראשית של המאמר שלכם חייבת להיות מעולה, באיכות גבוהה ובגודל מתאים. אם לא תקבעו תמונה ראשית לפוסט שלכם, כשתשתפו אותו בפייסבוק תופיע תמונה כללית כלשהי מהאתר שלכם, או רחמנא לצלן, לא תופיע תמונה בכלל.

חשוב לוודא שהתמונה הראשית מוצגת בצורה מעולה בפייסבוק, כי זה מאוד משפיע על הקליקים לאתר שלכם. אם הרצתם פעם מבחן AB על מודעות פייסבוק עם כמה תמונות שונות, אתם מבינים את המשמעות.

כמה טיפים לתמונה ראשית מוצלחת:

  • גודל 1200×628 הוא הגודל האופטימלי לתמונת לינק בפייסבוק, הקפידו עליו.
  • עליכם לשמור את הקובץ של התמונה עם סיומת PNG ולא JPG, אחרת היא עלולה להיות מטושטשת בפייסבוק.
  • כדאי להשתמש בתמונה מקורית ומעניינת שקשורה לנושא הפוסט שלכם. תוכלו למצוא עוד טיפים טובים על תמונות בפוסט שכתבתי על יצירת מודעות פייסבוק טובות.
  • אל תפרסמו קישור למאמר בפייסבוק, לפני שבדקתם איך הוא יוצג. תוכלו להעזר בכלי הבדיקות של פייסבוק, פשוט הכניסו את הלינק למאמר שלכם, גללו עד למטה ותראו איך הוא יוצג.

3. נושא רלוונטי שמעניין את קהל היעד שלכם

אולי הטעות הכי גדולה שלי כשהתחלתי את הבלוג שלי הייתה לכתוב פוסטים על נושאים שמעניינים אותי, ולא בהכרח את קהל היעד שלי. אפילו לא הייתי סגור על קהל היעד שארצה לכתוב אליו.

לא פלא שאנשים בקושי קראו את הפוסטים האלו…

כדי להבטיח שהפוסט שלכם ואסטרטגיית התוכן שלכם כולה תצליח, אתם חייבים לעשות מחקר מקדים ולבדוק מי קהל היעד שלכם, מה מעניין אותו, והאם יש בכלל ביקוש לנושאים שאתם רוצים לכתוב עליהם.

כמובן שאתם אמורים לשלוט בנושא ולדעת מה לכתוב בתחום שבחרתם. אם להמחיש את זה בדיאגרמה, נסו למצוא את עמק השווה בין מה שאתם רוצים ויודעים לכתוב עליו, לבין מה שהקהל שלכם רוצה לדעת. ככה:

על מה כדאי לכתוב בבלוג?


הנה כמה דרכים לעשות את זה:

  • לבדוק תכנים פופולאריים בנישה שלכם: תוכלו להשתמש בכלי Buzzsumo כדי לראות אילו כתבות בתחום שלכם זוכות לבאזז גדול ברשת. למשל, אם ארצה מתישהו לכתוב פוסט על ירקות. ככה אחפש תכנים פופולאריים שנכתבו בנושא:

חיפוש נושאים פופולאריים למאמר בבאזסומו

  • לבדוק בגוגל אנליטיקס אילו תכנים היו פופולאריים באתר שלכם בעבר וליצור יותר כאלו. תוכלו לראות את התכנים ב Behavior > Site Content > All pagesשנו את תאריך ההתחלה לתאריך שבו הקמת את הבלוג והסתכלו על התכנים שקיבלו הכי הרבה צפיות והמרות. אלו לרוב יהיו נושאים פופולאריים ששווה לכתוב עליהם עוד פוסטים. ככה זה נראה אצלי:

מחקר לקוחות: תוכן פופולארי באתר לפי גוגל אנליטיקס

  • להשוות פופולריות של תכנים בעזרת google trends. כאן תוכלו לקבל השוואה יחסית בנפחי החיפוש של ביטויים בגוגל ולהבין אילו ביטויים נפוצים יותר מאחרים. זה יכול לעזור לזהות טרנדים קצרים וארוכי טווח בנישה שלכם.לדוגמא: הרצתי השוואה בין “פרסום בפייסבוק” ו”פרסום בגוגל”:

השוואת נושאים בגוגל טרנדס

 

עוד שיטות מפורטות ללמוד על הקהל שלכם תוכלו למצוא בפוסט שכתבתי על מחקר לקוחות


4. שיטת ה”מגלשה החלקה”

אז נניח שהצלחתם להביא משתמש למאמר שלכם, האתגר הבא שלכם הוא לגרום לו לקרוא את כולו, נכון?
למה זה כזה אתגר? כי יכולת הריכוז שלנו כבר לא מה שהייתה פעם. לפי מחקרים, ב2013 הגענו זמן הריכוז של האדם הממוצע עמד על 8 שניות בלבד. אני מניח שמאז רק התדרדרנו עוד:

ממוצע זמן ריכוז באינטרנט
אני בד”כ כותב תכנים ארוכים (מעל 2,000 מילים) ויודע כמה קשה זה לגרום למישהו לקרוא את הכל.
אחת השיטות לעשות זאת היא להכניס לאורך המאמר משפטי טיזר שתפקידם לעשות פרומו להמשך.

לטריק הקופירייטינג הישן הזה קוראים Greased Chute (מגלשה חלקה). ולפיו המאמר שלכם צריך להיות כמו מגלשת מים חלקה. זוכרים את המגלשות בפארקי המים? בד”כ מורחים את המגלשה בשעווה, או שמזרימים זרם מים חלש מלמעלה כדי לגרום לכם להחליק בקלות ולהתחיל לרדת במהירות.

ככה בדיוק כדאי שהפוסט שלכם ירגיש לקורא. המשתמש צריך לזרום עם התוכן שלכם ולא להתקע, כדי שיהיה לו קל לצרוך את כל מה שכתבתם. המקום הכי חשוב למקם טיזר כזה הוא בפסקה הראשונה של המאמר, כדי להבטיח לקורא ששווה לו להשאר ולהשקיע במאמר שלכם כמה דקות מהחיים שלו.

אחת השיטות לעשות את זה היא להציג הזדהות עם בעיה כלשהי שאתם יודעים שיש למשתמש. למשל: “למצוא זמן לעשות כושר”, ולהבטיח שאתם הולכים לפתור לו את הבעיה הזו במאמר שלכם !

ככה למשל הייתי מנסח פסקת טיזר לפוסט שמיועד לאנשים שרוצים להכנס לכושר אבל לא מוצאים זמן:

“כושר? למי בכלל יש זמן לעשות כושר כשאתה תקוע בעבודה עד 9, עד שאתה מגיע הביתה כבר 10 וכל מה שבא לך לעשות זה להמרח על הספה. גם אני חשבתי ככה פעם… אבל מסתבר שאפשר להכנס לכושר גם בלי לשרוף שעות מהיום. הכירו 5 תרגילים סטטיים שתוכלו לעשות בכל מקום, ב15 דקות בלבד”

אל תתייחסו לקופי עצמו, זוהי רק המחשה 🙂 הרעיון הוא שהפסקה מציגה את הבעיה שאני מניח שיש לקורא, ומבטיחה שבהמשך הפוסט אתן לו פתרון כלשהו לבעיה הזו.


5. אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO):

דמיינו לכם איזה כיף זה לכתוב מאמר פעם אחת, ולקבל ממנו תנועה אורגנית למשך שנים אחרי שפרסמתם אותו. זה לא רעיון דמיוני. זה אפשרי וזו בדיוק המטרה של SEO.

מנסיוני, 90% מהעבודה היא לייצר תוכן איכותי שמשאיר את הקוראים שלכם מרותקים וגורם להם להפיץ את הבשורה. ה10% הנותרים הן פעולות טכניות שיגדילו את הסיכוי לכך שגוגל תדרג גבוה את המאמר שלכם:

  • בחרו צירוף של מילות מפתח שיאפיין בצורה הכי טובה את הפוסט שלכם. למשל, אם הפוסט שלכם מדבר על מודעות פייסבוק. מילות המפתח יהיו “מודעות פייסבוק”
  • השתמשו בצירוף הזה במקומות הבאים: כותרת, תיאור הפוסט, פסקה ראשונה וגם Alt Text של תמונות שיופיעו בפוסט כאשר יש הצדקה לכך.
  • השתמשו במילים נרדפות וביטויים נוספים הקשורים לנושא שלכם כדי לגרום לגוגל להבין טוב יותר על מה הפוסט. למשל, אם הצירוף הוא “מודעות פייסבוק”, אקפיד להשתמש גם בביטוי “פרסום בפייסבוק”.
  • השתמשו בקישורים פנימיים וחיצוניים בתוך המאמר כדי להפנות את הקוראים למאמרים דומים שכתבתם בנושא או לאתרים אחרים שרלוונטיים לנושא הכתיבה.למשל עכשיו זה זמן מתאים להוציא קישור חיצוני ולהפנות אתכם למאמר מעמיק יותר שכתבתי על איך אני עושה מחקר מילים וSEO לפוסטים שלי.

 

6. הפוסט צריך להיות נוח וקל לקריאה:

כבר ציינתי בסעיפים הקודמים שקשה מאוד לגרום למישהו להשאר לאורך זמן במאמר באינטרנט. בעיקר בגלל יכולת הריכוז היורדת, ועומס המידע שמציף אנשים מידי יום באינטרנט. כדי להלחם בתופעה, כדאי מאוד שתעשו את הפוסט שלכם מאוד נוח וקל לקריאה. כדי לעשות את זה הקפידו על הדברים הבאים:

  • השתמשו בפסקאות קצרות, עם לא יותר מ3 משפטים בפסקה והכניסו רווחים בין הפסקאות.
    מומלץ גם לשחק עם האורך של המשפטים (פעם קצר, פעם ארוך), כדי שלא כל הטקסט בפסקה יראה כמו גוש אחד גדול. הגושים האלו לא מזמינים קריאה. להמחשה:

מרווחים בין פסקאות: השוואה

  • חלקו את הפוסט לסעיפים. אנשים נמשכים לרשימות כי קל מאוד לקרוא טקסט כשאנחנו מבינים שיש סדר לדברים ובעיקר כשאנחנו יודעים לצפות שיש לו סוף. השתמשו בבולטים או מספרים כדי להפריד רעיונות בטקסט שלכם.ניתן גם להדגיש כותרות משנה כדי להמחיש את ההפרדה בין חלקי הפוסט.

חלוקה של הפוסט לרשימת בולטים

  • כתבו בגובה העיניים. אל תנסו להרשים את הקוראים שלכם ולהראות שאתם מכירים הרבה מילים גבוהות שהם לא, ואל תשתמשו בז’רגון מקצועי מידי. הכי טוב שתכתבו בגובה העיניים, כדי לקלוע למכנה המשותף הגדול ביותר של הקוראים שלכם, ולחבר את כולם לטקסט שלכם.
  • הכניסו עזרים ויזואליים כמו תמונות וגרפים לפוסט כדי להמחיש רעיונות ודוגמאות. בכל פוסט שלי אני משתמש לפחות ב5 תמונות כדי להמחיש את הדוגמאות שאני מסביר.זה גם עוזר להעיר קוראים שנרדמים לאורך ערימות הטקסט שכתבתם 🙂 למשל עכשיו אשתף אתכם תמונה ממחקר שעשו Buzzsumo, לפיו מאמרים עם תמונה אחת לפחות זוכים לפי 2 יותר שיתופים מאשר מאמרים ללא תמונה כלל (וכן, אני עדיין נתקל בהמון כאלו):

מאמרים עם יותר מתמונה אחת זוכים ליותר שיתופים

7. תכללו קריאה לפעולה (CTA) במאמר

הנה משהו שהרבה מפספסים. כל פוסט שלכם הוא הזדמנות להכניס קוראים פנימה לתוך המשפך השיווקי שלכם.
רב המשתמשים שיקראו את הפוסט שלכם יצאו ממנו ואולי גם לא יחזרו, אז כדאי מאוד לנצל את ההזדמנות כל עוד שהם שם.

הקריאה לפעולה שלכם יכולה להיות הרבה דברים. למשל לכוון קורא לתוכן נוסף שכתבתם, לשלוח אות לדף נחיתה עם הצעה כלשהי, או פשוט לגרום לו להרשם לניוזלטר שלכם.

פינת סטטיסטיקה: 5% מהמבקרים בבלוג שלי נרשמים לניוזלטר בגלל שאני מבקש מהם לעשות זאת בפוסטים.

דוגמאות שתוכלו לנסות:

  • טופס הרשמה לניוזלטר – בעיקר עובד טוב כאשר ההצעה שאתם מציעים קשורה באופן ישיר לנושא הפוסט. למשל בפוסט שלי על גדלי מודעות ותמונות בפייסבוק הצעתי להוריד מדריך PDF של האינפוגרפיקה ששמתי בפוסט. יותר מ400 אנשים הורידו אותו כי הוא היה רלוונטי ושימושי מאוד לקוראי הפוסט. ככה זה נראה:

הצעה להוריד ספרון באמצע מאמר

  • תוכלו לשלב טופס הרשמה בכל מקום שנראה לכם מתאים במהלך הפוסט. כאשר בד”כ המקום הכי יעיל יהיה בסוף הפוסט, כך תתפסו גם מי שדפדף ודילג על הפוסט שלכם וגם מי שקרא הכל.מעבר לכך, הדרך הכי קלה לתפוס אימיילים היא באמצעות פופ-אפ שיקפוץ אחרי זמן מסויים לקוראי הפוסט, או כאשר הם מנסים לצאת, או שילוב כלשהו של אלו (כמו אצלי). תוכלו לקרוא עוד על אפשרויות לתפוס אימיילים בבלוג במאמר שכתבתי על דרכים להגדיל את רשימת התפוצה שלכם.
  • טופס הרשמה לניסיון חינם של המוצר שלכם – בבלוג של הסטארט-אפ הישראלי DaPulse, קוראי הבלוג יראו בין השורות הצעות להשתמש בגרסת ניסיון של מוצר החברה (כלי ויזואלי לניהול משימות):

הרשמה לנסיון חינם בפוסט

8. הטמיעו כפתורי שיתוף בולטים

הדרך הכי קלה לגרום לכך שהפוסט שלכם ישותף, הוא לתת לקוראים שלכם דרך קלה לשתף אותו.

כאן נכנסים לתמונה: כפתורי השיתוף

למה חשוב מאוד לעשות אופטימיזציה לכפתורי השיתוף שלכם? כל שיתוף שתאבדו יכול להיות האחד שהביא לכם חשיפה ויראלית. לא הייתם רוצים שמישהו עם 10,000 עוקבים בפייסבוק יקרא את הפוסט שלכם, ירצה לשתף אותו ולא ימצא את הכפתורים ששמתם.

אני בטוח שלרובכם כבר יש כפתורי שיתוף בבלוג. השאלה היא: האם הם מספיק בולטים, נוחים לשימוש ומזמינים?

הנה למשל דוגמה לא טובה של כפתורי שיתוף. הכפתורים בדוגמא יחסית קטנים ואפורים. בנוסף הם גם לא סטנדרטיים וקשה לזהות בהתחלה שמדובר בכפתורים בכלל.

כפתורי שיתוף - דוגמה לא טובה
הנה כמה טיפים להטמעת כפתורי שיתוף טובים יותר:

  • תעשו כפתורי שיתוף גדולים, צבעוניים ובולטים שקשה לפספס, בגבול הטעם הטוב כמובן.
  • נסו מיקומים שונים לכפתורים באתר שלכם. עד כה המיקומים שעובדים בשבילי הכי טוב הם: כפתורים בסוף המאמר, ובר תחתון שצף למטה תוך כדי הגלילה של המאמר.
  • הקפידו להכניס כפתורי שיתוף מותאמים ורלוונטיים למובייל – כ 40% מהתנועה לבלוג שלי מגיעה מהמובייל. רובינו דואגים לכך שהאתר שלנו יהיה רספונסיבי, אך מה לגבי כפתורי השיתוף?חשוב מאוד שהכפתורים שלכם לא יעצבנו משתמשים במובייל ויתנו להם ליהנות מחוויית קריאה טובה. עם זאת, צריך להציג אותם איכשהו. מה עושים? אני מצאתי שבשבילי עובד בר תחתון שלחיצה עליו פותחת חלונית של כפתורי שיתוף.
    למקרה שאתם לא קוראים עכשיו מהמובייל, ככה זה נראה:

    כפתורי שיתוף במובייל
    בנוסף, הוסיפו כפתור לשיתוף בוואטסאפ ובמייל, הופתעתי לגלות שאלו הכפתורים שלוחצים עליהם הכי הרבה באתר שלי ! שימו לב גם שבמובייל משתפים אצלי בבלוג פי 2 יותר מאשר בדסקטופ. הנה סטטיסטיקת הלחיצות בבלוג שלי מאז שהתקנתי את הכפתורים:

סטטיסטיקת לחיצות על כפתורי שיתוף

תוסף חינמי שנותן את רוב האפשרויות שציינתי כאן הוא SumoMe Shareלמי שרוצה להשקיע כמה דולרים, ולקבל יותר אפשרויות, אני משתמש בתוסף לוורדפרס של Easy Social Share Buttons

9. התאמה למובייל

אני מקווה שאתם כבר מבינים שזה קריטי שהאתר שלכם יהיה מותאם למובייל. גוגל כבר הכריזו שהם יפגעו בדירוגי האתרים שלא מותאמים למובייל. בפרט חשוב שהפוסטים בבלוג שלכם יהיו מותאמים לצפייה במובייל ושהחוויה של הקוראים לא נפגעת. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור עליה:

  • הקפידו שאין אלמנטים ש”דופקים” את הרספונסיביות של התוכן שלכם. זה קורה לפעמים עם תמונות או סרטונים מיוטיוב שלא מוטמעים נכון באתר. לדוגמא הסרטון בדוגמה הזו:

אלמנט שהורס את הרספונסיביות במובייל

כדי לפתור בעיה כזו חשוב לוודא שהגדרת הCSS על האלמנטים הללו היא על רוחב יחסי ולא אבסולוטי, כלומר width=100% ולא width=300px למשל.

  • אל תקפיצו פופ-אפים במובייל ! פופ-אפ בדסקטופ הוא מעצבן אבל הוא קטן יחסית למסך ואפשר לסגור אותו בקלות. לעומת זאת רב הפופ-אפים שתקבלו במובייל חוסמים את כל המסך וקשה יותר לסגור אותם כי האייקון של ה”X” קטן מאוד. חוויה נוראית כזו יכולה לגרום למשתמש לצאת מיד מהאתר שלכם.


10. כתבו לעומק

בסופו של דבר התוכן שלכם צריך להתחרות ב2 מליון הפוסטים האחרים שמתפרסמים מידי יום באינטרנט כולו, ובפרט בפוסטים אחרים בנישה שלכם. אחת הדרכים להתחרות היא לכתוב תוכן הרבה יותר ארוך ומעמיק בתחום שלכם. מחקר של SerpIQ הראה שתכנים שנמצאים במקומות הראשונים בגוגל הם בד”כ פוסטים ארוכים מאוד, לפחות של 2,000 מילים:

שיווק באמצעות תוכן: אורך תוכן אידיאלי

למעשה, רב הפוסטים שנכתבים באינטרנט הם שטחיים ולא נותנים מספיק ערך לקורא. אם אסטרטגיית התוכן שלכם עדיין כוללת לכתוב פוסטים באורך 500 מילים, תדעו שזה כבר לא ממש “מזיז” לקוראים או לגוגל.

אני לא אומר שכל פוסט שלכם חייב להיות ארוך. אבל נסו לתת כמה שיותר ערך, ולא סתם לזרוק רעיונות לאוויר מבלי לפרט על איך ליישם אותם, אחרת פשוט לא תוכלו להתבלט מעל המתחרים.

לסיכום,

נגמרו הימים בהם אפשר פשוט להעלות מאמרים דלים תכנים לאינטרנט ולצפות להצלחה עסקית.
כדי לכתוב פוסט מצליח תצטרכו לכתוב תוכן לא פחות ממעולה, אך גם לוודא שהוא נוח מאוד לקריאה, קל לשיתוף ומגרה ויזואלית.

כדי שתזכרו את כל הטיפים האלו טוב יותר הכנתי לכם גם אינפוגרפיקה נחמדה. אם יש לכם חברים וקולגות שמנהלים בלוגים וזקוקים למידע הזה, אשמח שתשתפו אותם במאמר הזה. ואם יש לכם מה להוסיף מהנסיון שלכם, אשמח מאוד לשמוע אתכם פה בתגובות 🙂
שלכם עד הפעם הבאה, דימה.

אם במקרה האינפוגרפיקה נראית לכם מטושטשת, לחצו כאן כדי לצפות בה בגודל מלא

אינפוגרפיקה: הפוסט המושלם בבלוג

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn

אני לא כותב הרבה, אבל כשאני כותב...

אלו בד”כ המאמרים הכי מקיפים ופרקטיים בעברית על שיווק ויזמות דיגיטלית.
רוצה שאעדכן אותך על המאמר הבא שיוצא? אשמח לצרף אותך לקהילה שלי:

במייל אשלח לך עדכונים על המאמרים החדשים שאעלה לבלוג וגם הזדמנויות להצטרף לסדנאות או קורסים שלי בתחום השיווק הדיגיטלי.
אם תרגיש/י שהמידע שאני משתף לא תורם או רלוונטי אלייך, בכל רגע תוכל/י להסיר את עצמך מהרשימה.

סדנה אונליין בחינם ב-ZOOM:

איך להיות הפוסט הזה שעוצרים עליו
ולא יכולים
להפסיק לקרוא?

3 שינויים שהופכים את התוכן שלנו מכזה שנשמע כמו כולם, לתוכן שגורם לאנשים לתפוס מאיתנו ולרצות לפנות אלינו

3 שינויים שהופכים את התוכן שלנו מכזה שנשמע כמו כולם,
לתוכן שגורם לאנשים לתפוס מאיתנו ולרצות לפנות אלינו