מה זה שיווק באמצעות תוכן

מה זה שיווק באמצעות תוכן, ולמה כדאי לכם לעשות את זה?

“שיווק באמצעות תוכן, הוא השיווק היחיד שנותר לנו”, אמר סת’ גודין באחד הראיונות עימו. משפט די דרמטי אבל מאוד אמיתי, שמשקף שינוי תפיסה מהותי שקרה לעולם השיווק בשנים האחרונות.

אנשים שקוראים את הבלוג שלי מרבים לשאול אותי מה אני עושה, ואני אומר שאני עושה שיווק באמצעות תוכן או Content Marketing. “מה זאת אומרת? אתה פשוט כותב תוכן לאתרים?”, “אתה כותב תוכן שיווקי?”, “אה, אז אתה קופירייטר, לא?”

“לא בדיוק…” אני מחייך בסבלנות, ומתחיל להסביר. אבל בגלל שקשה להסביר את זה על רגל אחת, ועדיין יש המון אנשים ששואלים, החלטתי לכתוב על זה פוסט, כדי שלהבא אוכל פשוט להפנות את השואלים לכאן 🙂

הפוסט הזה הוא הסבר די מקיף לתופעה שטרפה את הקלפים בעולם השיווק בעולם. בארץ היא עדיין לא לגמרי נחתה, למרות שאפשר כבר לראות ניצנים ראשונים.

אז כל מי ששאל את עצמו מה זה שיווק באמצעות תוכן, והאם כדאי לכם להשקיע בזה, או שלא הכיר בכלל את המושג, פה תקבלו את התשובה.

אוקיי אז… מה זה שיווק באמצעות תוכן?

שיווק באמצעות תוכן היא אסטרטגיית שיווק שמתמקדת ביצירה והפצה של תוכן רלוונטי ובעל ערך כדי למשוך קהל יעד מוגדר, במטרה להפוך אותם ללקוחות רווחיים.

הנוסחא כאן די פשוטה:
1. אנחנו יוצרים תוכן רלוונטי ובעל ערך.
2. מפיצים ונותנים את התוכן לקהל של קוראים/צופים שהגדרנו.
3. הקוראים הופכים בהדרגה ללקוחות רווחיים שלנו.

זוהי התורה על רגל אחת… בפועל המעבר מסעיפים 1,2 לסעיף 3 הוא טריקי ולוקח זמן, אבל הוא משתלם ובגדול. איך זה בדיוק עובד? המשיכו לקרוא.

איך זה שונה משיטות שיווק אחרות?

לפעמים נורא קל להסביר קונספט על דרך השלילה. כלומר: מהו *לא* שיווק באמצעות תוכן? הכי קל להסביר את מה זה שיווק תוכן בהשוואה לאח הגדול והמבוגר יותר – שיווק ע”י פרסום.

פתחתי עסק/הקמתי סטארטאפ/יש לי מוצר חדש – מה אני עושה כדי שהרבה אנשים ישמעו עליו? הדרך הנפוצה והמקובלת ביותר היא פרסום, יש לי אינסוף אפשרויות לפרסם את העסק שלי.

אני יכול להשתמש בשיטות הותיקות כמו לפרסם מודעה בעיתון או בטלויזיה, לפזר פלאיירים, לעשות טלמרקטינג, או אפילו לשלוח סוכני “שטח” שיעברו ויספרו על המוצר שלי מדלת לדלת.

ואני יכול להשתמש בשיטות שיווק באינטרנט כמו: שיווק במייל, מודעות חיפוש בגוגל, מודעות מטורגטות בפייסבוק, סרטוני Pre-Roll ביוטיוב, פרסום בתוך אפליקציות במובייל וכו’.

מה משותף לכל השיטות האלו, עתיקות וחדשות גם יחד?

א. הן מפריעות לנו: פרסומת בד”כ מפריעה לנו ופוגשת אותנו בזמן שאנחנו עסוקים כבר במשהו אחר.

ב. הן מנסות למכור על המפגש הראשון: “קנה את המוצר שלי, עכשיו” הוא בד”כ המסר מאחורי פרסומת.

ג. הן לא תמיד מתאימות לנו: ככל ששיטת הפרסום ותיקה יותר, קשה יותר “לטרגט” ולמקד את קהל היעד של הפרסומת, והן בד”כ יפיצו מסר אחיד בצורה מאסיבית לכולם.

לכן אני עדיין מוצא את עצמי פותח סמסים שיווקיים על השתלות שיניים או רכישת קרקעות בפרדס חנה – כרכור, למרות שמעולם לא הבעתי עניין בנושאים האלו באינטרנט או בעולם הפיזי.

דוגמא לפרסום שמפריע - ספאם בסמס

ד. אנחנו משתדלים להמנע מפרסומות: שלא תבינו לא נכון, פרסום הוא הכרחי ואני לא מבטל אותו. אך שיטות רבות בפרסום כבר לא מספקות את הסחורה כמו פעם. בגלל “עיוורון לבאנרים”, אנחנו כבר לא ממש שמים לב למודעות באתרים. עפ”י מחקרים, אחוזי ההקלקה על מודעות באנר בגוגל הם אפסיים.

אחוזי הקלקה אפסיים על באנרים

רובינו גם עושים מאמצים לחסום באנרים ופרסומות עם תוכנות כמו Ad Block.

שיטות הפרסום היחידות שעדיין עובדות טוב, הן אלו שמשלבות מידע אישי שנאסף על הצרכן, ושילוב הפרסומת בצורה “טבעית” שלא מפריעה לחווייה, כלומר פרסום Native. למי שלא מכיר את המושג, יאנקו ואור פיאלקוב, הרחיבו עליו במאמר משותף שלהם.

למשל, בפייסבוק הפרסומות בפיד משולבות בחוויית הגלישה שלנו ונראות דומה מאוד לפוסטים רגילים, ככה שהן לא ממש מפריעות לנו ואנחנו “בסדר” איתן, לעומת הפרסומות שמופיעות מצד ימין שמהן אנחנו בד”כ מתעלמים כי אנחנו בטוחים שמדובר בפרסומת.

המודעות בד”כ גם יהיו מטורגטות ויתאימו לנו באופן כלשהו עפ”י הנתונים הדמוגרפיים שלנו, או הדפים שאנחנו אוהבים.
הנה דוגמא טובה למודעה שקיבלתי בפייסבוק, כנראה כי אני בוגר תואר ראשון בהנדסה:

פרסום שעובד: מטורגט ומשולב בתוכן

אז פרסום מתקדם הוא אחלה, אבל הרעיון הבסיסי שלו נשאר כפי שהיה: זה עדיין מפריע, ועדיין מכירתי מהפגישה הראשונה.

שיווק באמצעות תוכן הוא שינוי בתפיסה:

במקום להפריע למשתמש ולנסות למכור לו משהו במפגש הראשון, נרצה לתת לו ערך ולבנות יחסים לטווח ארוך.

במקום להגיד ללקוח: “היי, אנחנו תנובה, תקנה קוטג’ 5 אחוז”

נגיד לו: “היי, אנחנו תנובה, שמענו שאתה אוהב קוטג’… הנה 5 מתכונים בריאים עם קוטג’ שכל אחד יכול להכין, תגיד לנו מה חשבת”.

במקום לכפות את עצמנו על אנשים, ולדבר רק על על עצמנו המוצר שלנו. אנחנו נותנים להם ערך אמיתי, מנסים לעזור עם בעיה שיש להם, לענות על צורך כלשהו, ואולי גם לבדר אותם תוך כדי התהליך.

עם שיווק באמצעות תוכן אנחנו בעצם משדרים ללקוח: אנחנו מכירים אותך, יודעים מה אתה צריך, נותנים לך ערך בחינם, ואנחנו שם מתי שתצטרך אותנו.


ועכשיו לשאלה ישראלית: אז נתתי ערך ללקוח, מה יוצא *לי* מזה ?

העיקרון מאחורי השיטה פשוט: לתת בשביל לקבל. לקוח שמקבל ערך על בסיס קבוע, יהפוך לקורא נאמן, ויחשיב את החברה כסמכות בתחום שלה ויעדיף אותה על פני המתחרים.

הרבה יותר קל למכור ללקוח כזה, וגם לא תמיד צריך למכור לו. כשהוא יצטרך את המוצר שלנו, הוא יגיע אלינו לבד, כי היינו שם בשבילו גם בשלבים שבהם הוא רק שקל את הקניה.

צורות התוכן הפופולאריות ביותר:

  • מאמרים/כתבות בבלוג – הדרך הכי פופולארית ופשוטה להעביר תוכן. תצריך מכם להחליט על נכס דיגיטלי לפרסום הכתבות, למשל לפתוח בלוג באתר שלכם, או לארח את הכתבות בבלוג אחר.
  • ניוזלטר – עוד שיטה פופולארית להעביר תכנים היא באמצעות מכתבים לרשימת תפוצה. בארץ רב החברות משתמשות בערוץ האימייל כערוץ פרסומי נטו, ומציעים שם קישורים למבצעים והנחות של מוצרים. אך האימייל יכול להיות ערוץ תוכן לכל דבר עם מכתבים מותאמים אישית שכוללים סיפורי לקוחות, טיפים שימושיים, אוסף של הכתבות הכי טובות שלכם וכו’.
  • וידאו – הקלטת סרטוני וידאו קצרים על נושאים מסויימים היא השיטה הכי יקרה, אך גם הכי מועילה. בגלל שוידאו מכיל בתוכו קול, תמונה ותנועה זוהי הדרך הטובה ביותר להעביר מידע. צריכת הוידאו באינטרנט נמצאת בגדילה מטורפת השנה וצפויה להמשיך.
  • פודקאסט – הקלטה קולית של פרקים או תכנית על נושא מסויים. טובה מאוד לביצוע עם מס’ רב של משתתפים ולא מצריכה נוכחות פיזית שלהם באותו מקום. פודקאסטים פופולאריים מאוד בארה”ב ככלי לשיווק תוכן ובכלל, אך בארץ הם לא ממש תפסו עדיין (אני אופטימי).דוגמא ישראלית טובה: פודקאסט “השבוע” של דוד כץ ואיתן לויט שמדברים על סטארטאפים ומראיינים יזמים ואנשים מתעשיית הסטארטאפים הישראלית, שבנה סביבו גם קהילה בפייסבוק.
  • ספרונים/Ebooks – יצירת ספרונים בפורמט דיגיטלי (בד”כ PDF), היא דרך מצויינת לאגד תכנים שכבר כתבתם לתוך מדריך או אוסף מידע שימושי. Ebook היא דרך טובה להכניס משתמשים לרשימת התפוצה שלכם בתמורה להורדה שלו.


שיווק באמצעות תוכן: ההבדל בין “פאבלישר” לעסק

שיווק באמצעות תוכן מאפשר לכל חברה או מותג להתנהג כמו “פאבלישר” או עיתון גדול ולייצר תכנים מסוגים שונים באינטרנט, אבל יש ביניהם הבדל מהותי: המטרה העסקית.

כשכלכליסט, דה מרקר ומאקו יוצרים תוכן באינטרנט, המטרה הסופית שלהם היא למשוך תנועה לאתר, ולחשוף אנשים לפרסומות בו, כלומר: ההצלחה שלהם נמדדת בלהביא צפיות לעמוד.

כשמותג כמו GoPro יוצר תכני וידאו בערוץ שלהם ביוטיוב, המטרה הסופית שלו היא למכור מכשירי גו פרו. כשהסטארטאפ הישראלי DaPulse יוצרים תוכן בבלוג שלהם שעוסק בפרודוקטיביות וניהול פרוייקטים, המטרה הסופית שלהם היא למכור מנויים לכלי שלהם לניהול משימות.

לכן צריך להבין ששיווק באמצעות תוכן לא נגמר בכתיבה של מאמרים. אלא מדובר על תהליך שלם עם אסטרטגיה מכוונת, שנועדה להוביל את המשתמשים צורכי התוכן במורד המשפך השיווקי, ולהפוך אותם בהדרגה מקוראים ללידים, ומלידים ללקוחות.

4 סיבות טובות לעשות שיווק באמצעות תוכן:

אנשים צורכים המון תוכן לפני רכישה, וסומכים עליו יותר:

גוגל ביצעו מחקר מפורסם על הרגלי הקניה של אנשים באינטרנט בשם ZMOT (Zero Moment of Truth)  וגילו שבממוצע בתעשיות השונות, צרכנים נחשפים ל10.4 תכנים לפני שהם מחליטים לקנות מוצר.

מקורות המידע שמשפיעים הכי הרבה על הקניה הם התכנים שמשתמשים קוראים באינטרנט, הכוללים ביקורות על המוצר, מידע שנמצא מחיפוש בגוגל וכו’.

עד כמה הצרכנים סומכים על התוכן שהם קוראים ? בסוף 2013 חברת נילסן פרסמה מחקר שמראה באיזו מידה צרכנים סומכים על התכנים באינטרנט לפני רכישה למול מקורות מידע אחרים כמו פרסומות. התמונה לקוחה ממצגת של מיקו לוי מ Outbrain

אנשים סומכים על תוכן לפני רכישה
תוכן טוב מביא תנועה למשך שנים:

בספר “אבא עשיר, אבא עני”, רוברט קיוסאקי מסביר יפה מאוד את ההבדל בין נכסים והתחייבויות.

השקעה בנדל”ן היא נכס. ההשקעה תניב לנו תשואה לאורך זמן, וערך הנכס עצמו צפוי לעלות גם הוא עם השנים.

לעומת זאת, קניית רכב היא התחייבות. זהו מוצר עם הוצאות מתמשכות, שערכו אף יירד עם השנים.

באופן דומה ניתן לראות בהשקעה בתוכן טוב כנכס, והשקעה בפרסומת כהתחייבות. הפרסומת תחיה ותביא לנו תוצאות כל עוד היא רצה. ברגע שנפסיק לשלם עליה התוצאות יפסקו. עד הפרסומת הבאה.

לעומת זאת, תוכן טוב ניתן לכתוב פעם אחת, והוא יניב תשואה למשך שנים. אין לו תאריך תפוגה: הוא מייצר תנועה אורגנית לאורך זמן מחיפוש בגוגל ומערוצי הסושיאל באמצעות שיתופים ולינקים.


תוכן אפשר לשתף:

תחשבו על זה רגע, מתי בפעם האחרונה שיתפתם פרסומת? בד”כ פרסומות אי אפשר לשתף, וגם במקרים הבודדים שאפשר (למשל כפתור SHARE על מודעה בפייסבוק), אנשים בד”כ לא עושים את זה.

לעומת זאת, מאמר, וידאו או אינפוגרפיקה מעולה שהכנתם, אפשר לשתף בקלות מהבלוג שלכם בכל הרשתות החברתיות. הפוטנציאל הויראלי של התוכן שתיצרו הוא גדול יותר, בגלל שהוא מלכתחילה מגיע לעזור לאנשים.


תוכן הוא הדרך הכי קלה לייצר לידים:

אנשים נהנים מתוכן, והרבה יותר קל לייצר לידים כשאתם משווקים תוכן. אם תשימו טפסי לידים במקומות אסטרטגיים בבלוג שלכם, תראו שהאנשים הרלוונטיים ירשמו בשמחה כי הם רוצים לקבל תוכן דומה.

אפילו אם אנשים לא הצטרפו לרשימה שלכם אחרי חשיפה אחת, אתם עדיין יכולים לשים אותם ברשימת רימרקטינג ולהמשיך לשווק להם בערוצים אחרים כמו גוגל ופייסבוק במחיר זול יותר, כי הם כבר מכירים אתכם.

מי עושה שיווק באמצעות תוכן?

בארה”ב שיווק באמצעות תוכן זה לא בדיוק חדשות. זו שיטה ידועה שעובדת באופן מוכח כבר כמה שנים להרבה מאוד חברות ומותגים.

לפי מחקר של ה Content Marketing Institute ב2015, 86% מחברות הB2B בצפון אמריקה משתמשות בשיווק באמצעות תוכן כשיטה אסטרטגית למשיכת לידים והגדלת המכירות. בסקטור הB2C המספרים נמוכים יותר, אך עדיין גבוהים ועומדים על 77%.

מי עושה שיווק באמצעות תוכן

הביקוש הרב לשיווק באמצעות תוכן יצר לחברות אתגרים ומשימות חדשות כמו: לייצר תוכן שמושך לידים, למדוד את האפקטיביות שלו ולבנות אסטרטגיית תכנים לטווח ארוך. כל אלו יצרו בשוק האמריקאי דרישה למשרה חדשה: Content Marketer, כלומר “משווק תוכן”, שצמחה במהירות שיא בשנים האחרונות:

ביקוש למשווקי תוכן בארה

 

דוגמאות לחברות שעושות את זה נכון:

Buffer:

אי אפשר לדבר על שיווק באמצעות תוכן בלי להזכיר את Buffer, סטארטאפ שמציע כלי לניהול ותזמון פוסטים ברשתות חברתיות. החברה צמחה במהירות מדהימה מאז שנוסדה ב2010, והרבה בזכות אסטרטגיית התוכן שלה.

לבאפר יש בלוג שפונה למשווקי דיגיטל והתוכן בו כולל מחקרים ומדריכים לשיווק במדיה החברתית. התוכן תמיד סופר פרקטי, כתוב בצורה קלילה, ונותן המון ערך במטרה לעזור למשווקים לעשות את העבודה שלהם טוב יותר.

הבלוג של החברה, שכולל קרוב ל1,500 פוסטים, מקבל כ3 מליון צפיות חודשיות (ע”פ SimilarWeb), ובעל רשימת תפוצה של יותר מ40,000 קוראים.

אם אתם עוסקים בסושיאל אני ממליץ בחום לעקוב אחרי הבלוג. דוגמאות לפוסטים פופולאריים:

Lowes:

Lowes היא רשת אמריקאית ענקית למוצרים לבית, לגינה וכו’, בדומה להום סנטר שלנו. והחברה יוצרת הרים של תוכן מועיל ללקוחות שלה. החל מסרטוני הדרכה ל”איך לבחור מקרר?” ועד לרעיונות מקוריים לעיצוב של חדר הילדים.

התוכן בד”כ נעים מאוד ויזואלית ומאורגן בצורה יפה. אבל השוס הכי גדול של החברה הזו, שנשמעת גדולה ומגושמת, היא להבין את הטרנדים הכי עדכניים בסושיאל וליצור תכנים מתאימים.

לדוגמא, ערוץ הVine של החברה כולל סרטוני אנימציה משעשעים בני 6 שניות, שזוכים להרבה אהבה ברשת:


אוקיי, שכנעת אותי, אז מאיפה מתחילים?

להגדיר מטרות עסקיות:

בשביל להצליח עם שיווק באמצעות תוכן חשוב קודם כל להבין למה אנחנו עושים את זה, ומה המטרה מאחורי כל תוכן שנייצר. המטרות בד”כ יהיו בקשר ישיר למשפך השיווקי שלנו.

אם המטרה היא להגדיל מודעות למותג אנחנו יכולים ליצור תוכן בנושאים די כללים שימשוך תנועה מאסיבית לאתר שלנו וגם יעשה לנו יח”צ. למשל, רשת שופרסל שהתחילה לשווק לאחרונה בשר “אנגוס”, יכולה ליצור תוכן בנושא מתכונים להמבורגרים ביתיים, ולשלב בו גם מתכון להמבורגר מבשר אנגוס, שכמובן ניתן להשיג בשופרסל.

אם המטרה היא לייצר לידים, נצטרך ליצור תוכן ספציפי שיענה על בעיה מסויימת שיש ללקוח שהמוצר או השירות שלנו יכול לפתור – מטרת התוכן היא לעזור ללקוח להתמודד עם הבעיה, ולמצב אותנו כסמכות שיכולה לפתור לו אותה, אם ירצה.

למשל, חברת אורנג’ שמשווקת חבילות גלישה בחו”ל, יכולה ליצור מדריך מפורט כל השיטות האפשריות לגלוש בחו”ל, היתרונות והחסרונות בכל שיטה, וכמובן יכלול את השיטה שלהם – חבילת גלישה בסכום קבוע מהארץ.

מדובר במידע פרקטי שרלוונטי בדיוק לקהל שירצה להשתמש בשירות הזה. בתוכן אפשר לשלב טופס להשארת פרטים וקבלת הצעת מחיר.

להגדיר את קהל היעד

כמו בכל פעילות שיווקית, אם לא תגדירו בצורה טובה מי קהל היעד שלכם, תפספסו את המטרה. כשאתם יוצרים תוכן, חשוב שתבינו מי קהל היעד שיצרוך אותו, מי ישתף אותו ולמה ? בד”כ קהל היעד שלכם יתחלק לכמה פרסונות, והתוכן שתיצרו עבור כל פרסונה יכול להיות שונה.

למשל, לקוחות בנק לאומי הם: סטודנטים רווקים, משפחות ופנסיונרים – לכל קבוצה יש אינטרסים ובעיות משלה,

לבצע מחקר מתחרים ולהבין איזה תוכן כדאי לייצר

המתחרים שלכם יוצרים תוכן? אם כן, איזה תוכן הם יוצרים ועד כמה הוא מוצלח (מבחינת צפיות ושיתופים)? חשוב שתבינו איזה תוכן כדאי לכם ליצור ואילו הזדמנויות יש לכם. אם העמוד הראשון בגוגל מלא בתוצאות בינוניות וסבירות – התוכן שלכם יכול להגיע לשם בקלות יותר.

תהיו קשובים לקהל היעד שלכם בקבוצות פייסבוק ובפורומים ותבינו מה מעניין אותם ואילו שאלות הם שואלים – כך תוכלו ליצור תוכן שיתאים להם.

לבנות אסטרטגיה ולייצר תוכן

תבחרו פלטפורמה שבה תרצו להתמקד (מאמרים/סרטוני וידאו וכו’), תקבעו לו”ז חודשי ליצירת התכנים ותתחילו לייצר אותם. כדאי להתמקד בפלטפורמה אחת בהתחלה כדי למצות לגמרי את הפוטנציאל שלה, ורק בהמשך להתרחב לפלטפורמות אחרות, כתלות בהצלחה.

כשאתם יוצרים תוכן תתמקדו ב2 שאלות:

  • מי ירצה לשתף את זה? תבנו תוכן מעניין, מועיל ונעים ויזואלית שאנשים ירצו לשתף
  • האם גוגל תאהב אותו? בהנחה שהתוכן שלכם כתוב, בצעו אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO), כדי לוודא שהתוכן שלכם ידורג גבוה ע”י גוגל וימשיך להביא תנועה למשך זמן רב אחרי שנכתב.

הפצת תכנים

יצירת התוכן היא רק חצי מהעבודה. כדי לקבל תוצאות חשוב שתבנו מנגנון הפצה לתכנים שלכם. תוכלו לקדם את התוכן בפייסבוק, לפנות למשפיענים, להפיץ אותו לרשימת התפוצה שלכם או לקדם אותו בתשלום במנועי המלצות תוכן כמו אאוטבריין.

ביצוע מדידה ואופטימיזציה

לא כל תוכן שתיצרו יהיה פופולארי, או יביא את כמות הלידים שתכננתם. חשוב שתבינו למה זה קורה כדי לעשות תיקונים נדרשים ולהשתפר. תקבעו מדדים שיעזרו לכם להבין איך התוכן שלכם מתפקד, ותעקבו אחריהם: צפיות בעמוד, אחוזי צפיה, כמות שיתופים וכמובן אחוזי המרה ומילוי טפסים.

תוכלו להשתמש בגוגל אנליטיקס כדי לעקוב אחרי רב המדדים הבסיסיים שתגדירו.

כדי להתחיל ליצור תוכן, תוכלו גם להעזר במדריך שכתבתי ליצירת תוכן מעולה, על סמך הנסיון שלי משיווק תוכן עבור הבלוג הזה ועבור עסקים אחרים שעבדתי איתם

לסיכום

שיווק באמצעות תוכן היא שיטת שיווק מעולה שצומחת במהירות בעולם, ומתבססת על בניית אמון ומערכת יחסים עם קהל הלקוחות לטווח ארוך, כדי להגדיל את הפעילות העסקית של החברה.

במאמר ציינתי המון יתרונות לטובת השיטה, אך גם המון אתגרים. חשוב שתיקחו את כל אלו בחשבון לפני שאתם מתחילים, כיוון שמדובר בשיטה שהתוצאות שלה לא מיידיות.

שיווק באמצעות תוכן הוא לא ספרינט, אלא מרתון. תוכן מעולה בונה מערכות יחסים, מביא דיבידנדים לטווח ארוך, ולא מחפש “כיבושים מהירים”. ולכן נדרשת סבלנות ופעילות ארוכה עד אשר ניתן לראות תוצאות.

התוצאות בד”כ יהיו הרבה יותר טובות, כיוון שבמהלך הדרך התוכן יאסוף עבורכם לידים שיהיו הרבה יותר מוכנים לעשות איתכם עסקים.

עד כאן להפעם, מה דעתכם? אם נהנתם מהפוסט, שתפו אותו עם החברים. ואם יש לכם כל שאלה או תהייה בנושא, אשמח שתכתבו לי כאן בתגובות 🙂

לנוחיותכם, סיכמתי את הנקודות המרכזיות של הפוסט לאינפוגרפיקה:

מה זה שיווק באמצעות תוכן - אינפוגרפיקה

רוצים לשתף את האינפוגרפיקה באתר שלכם? השתמשו בקוד הבא:

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn

אני לא כותב הרבה, אבל כשאני כותב...

אלו בד”כ המאמרים הכי מקיפים ופרקטיים בעברית על שיווק ויזמות דיגיטלית.
רוצה שאעדכן אותך על המאמר הבא שיוצא? אשמח לצרף אותך לקהילה שלי:

במייל אשלח לך עדכונים על המאמרים החדשים שאעלה לבלוג וגם הזדמנויות להצטרף לסדנאות או קורסים שלי בתחום השיווק הדיגיטלי.
אם תרגיש/י שהמידע שאני משתף לא תורם או רלוונטי אלייך, בכל רגע תוכל/י להסיר את עצמך מהרשימה.

סדנה אונליין בחינם ב-ZOOM:

איך להיות הפוסט הזה שעוצרים עליו
ולא יכולים
להפסיק לקרוא?

3 שינויים שהופכים את התוכן שלנו מכזה שנשמע כמו כולם, לתוכן שגורם לאנשים לתפוס מאיתנו ולרצות לפנות אלינו

3 שינויים שהופכים את התוכן שלנו מכזה שנשמע כמו כולם,
לתוכן שגורם לאנשים לתפוס מאיתנו ולרצות לפנות אלינו