זהו פוסט אורח שנכתב ע”י רוברט נחום – CMO בחברת Pruvo ומייסד הסוכנות Topanda.
כמה פעמים שמעתם כבר את המשפט ״התוכן הוא המלך״? ובכן, זה נכון.
כיום, תוכן איכותי יכול לגרום למוצר שלכם לפרוץ החוצה ולהגיע לכמות גבוהה של לקוחות פוטנציאלים שבסופו של דבר יהפכו ללקוחות משלמים.
מעבר לעובדה שצריך להעלות תוכן איכותי על בסיס קבוע לבלוג הפנימי של החברה, רצוי מאוד גם להשיג תשומת לב מבלוגים חיצוניים מרחבי העולם.
למה ? כי לינק לאתר שלכם מבלוג חיצוני יעזור לחשיפת המוצר בפני כמות גדולה של קוראים וגם יתרום לדירוג הSEO של האתר. 2 ציפורים במכה אחת.
אם מבינים איך עולם התוכן והבלוגים בחו”ל עובד, אפשר לפרסם תוכן על המוצר שלכם מבלי לשלם הון תועפות. בפוסט הזה אספר לכם איך אני עושה את זה.
מה האפשרויות לפרסם מאמר בבלוג מוביל בחו"ל ?
ברגע שבחרתם את הבלוגים הרלוונטיים שתרצו לפרסם בהם את התוכן או אתה מוצר שלכם, אלו האפשרויות העומדות בפניכם לעשות את זה:
- להציע לבלוג מאמר “מומחה” בנושא התוכן של הבלוג – בדרך זו נפרסם מאמר שלא בהכרח קשור למוצר שלנו בבלוג רלוונטי עם המון קוראים, ונוכל לקבל קישור לאתר שלנו בד”כ בתיבת “כותב המאמר” שתופיע בסופו, כך:

- להציע לבלוג מאמר שידבר על נושא שקשור לחברה/מוצר שלכם – להבדיל מהשיטה הקודמת, כאן נרצה שנושא המאמר יהיה בהכרח קשור לתחום המוצר שלנו, ונתן איזכור לחברה בתוך המאמר עצמו (הם לא בהכרח צריכים לדעת שאתם עובדים באותה החברה).
זוהי למשל תבנית למייל שאני אשלח לבלוג כזה:

- להציע לבלוג להכניס את המוצר שלכם כחלק מאמר שהם כתבו/יכתבו – בדקו אם הבלוג פרסם מאמר שהמוצר שלכם יכול להיות מוזכר בו. בד”כ מדובר במאמרי רשימה שסוקרים מגוון כלים ומוצרים בתחום מסויים. למשל: “The 19 Best Business Mobile Apps of 2017”
במידה ויש להם מאמר כזה, פשוט בקשו מהכתב להוסיף את המוצר שלכם לרשימה. ואם לא, תשאלו האם הם מתכוונים לכתוב מאמר כזה בקרוב. אם לא, תמיד תוכלו להציע להם לכתוב כזה בשבילם כמו בסעיף הקודם. המפתח כאן הוא לפתח מערכת יחסים עם עורכי הבלוג ולמצוא הזדמנויות להכנס 🙂
אוקיי, אז עכשיו כשאנחנו מבינים איך זה עובד בתיאוריה. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לגרום לזה לקרות:
1. הרחיבו את הנוכחות הדיגיטלית שלכם
הדרך הטובה ביותר להגיע לכתבים רלוונטים היא דרך הרשתות החברתיות ובמיוחד טוויטר ולינקאדין.
השיגו כמה שיותר עוקבים בטוויטר והרחיבו את מעגל הקשרים בלינקאדין כך שבמידה ותרצו לשלוח הודעה לכתב ולהציע לו לכתוב על נושא מסויים, הוא לא בהכרח יתעלם ואפילו יענה לכם 🙂
יש הרבה מאוד דרכים להגדיל את הזהות הדיגיטלית שלכם ולהרחיב מעגל הקוראים שלכם:
- העלאת מאמרים ל-Medium – ממליץ מאוד להתחבר למדיום ולפרסם שם מאמרים באופן קבוע, לעקוב אחר בלוגרים שונים וכדומה.
- העלאת מאמרים ללינקאדין – העלו כמה שיותר מאמרים ללינקאדין וקבלו חשיפה חינמית היכולה לעזור לכם בעתיד.
- שליחת המאמרים שפורסמו על ידיכם ל-Zest – תוסף כרום מגניב במיוחד המאפשר לכם לפרסם את המאמרים שלכם בחינם ולהגיע לקהילה של אלפי אנשי שיווק שמשתמשים בכלי מידי שבוע.
- שימוש קבוע ב-Startafire – כלי פנטסטי המאפשר לכם להמליץ על תוכן נוסף שיכול לעניין את מי שלחץ על הלינק שפרסמתם.
אראה לכם איך זה עובד בפועל דרך מקרה בוחן של אחד הלקוחות שלי:
א. אפליקציית CallApp רצתה לפרסם מקרה בוחן בבלוג בריטי המדבר על האפליקציה ועל כל השינויים שנעשו בחנות האפליקציות (בדיקות a/b test וכדומה).
ב. מצאתי בלוג רלוונטי הנקרא SmartInsights וראיתי שבעבר הם פרסמו כתבות בתחום בו אני רוצה לפרסם את המאמר.
ג. איתרתי את עורך הבלוג בלינקדאין ושלחתי לו את המייל הקר הבא:

די פשוט לא? והנה התשובה שקיבלתי ממנו:

2. צרו מערכת יחסים עם הכתבים והבלוג
על פניו הטיפ הזה נשמע פשוט מאוד, אך המציאות קשה בהרבה.
מצאתם בלוג מתאים ועכשיו אנחנו מתבלטים מה לעשות: לשלוח מייל ל-contact? לחפש את שם העורך? אולי למצוא כתב רלוונטי?
אין כאן תשובה חד משמעית מכיוון שזה תלוי באתר ובאופן שבו מפרסמים בו מאמרים.
במידה ויש כתב שכותב מאמרים על התחום שיכול להתאים לכם, חפשו אותו ברשתות החברתיות, עקבו אחריו, חכו שהוא יעקוב אחריכם בחזרה ואז שלחו לו הודעה פרטית.
במידה והוא לא עוקב אחריכם, נסו לצייץ לו ולומר לו שאתם מעוניינים לתרום מאמר. כך למשל:

זו כמובן רק ההתחלה. כדי לקדם את העניינים כדאי גם לדבר איתו בשיחה פרטית, וכאן כדאי ללמוד קצת על הכתב הרלוונטי כדי לשבור את הקרח, למשל: איפה הוא גר, מה הוא אוהב, על מה הוא כותב בדר״כ, איפה הוא עבד בעבר וכדומה, כך תוכלו להתחיל שיחה ולשבור את הקרח בקלי קלות.
לדוגמא: זיהיתם שיש כתב ב-The Next Web שמפרסם באופן קבוע מאמרים הסוקרים אפליקציות חדשות ואתם מעוניינים שהאפליקציה החדשה אותה אתם משווקים תופיע גם היא באחת הסקירות הבאות.
בנוסף, חשוב לציין שיש בלוגים המקבלים כותבי תוכן חיצוניים קבועים (Contributors), כך שאפשר להציע את שירותכם ולנסות להצטרף ככותבים חיצוניים לבלוג. במידה ואכן תקבלו אישור להצטרף, לרוב יעניקו לכם גישה למערכת האתר ואז תוכלו להעלות לשם תוכן על בסיס קבוע.
דוגמא לבלוגים כאלו:
3. שימוש נכון באימיילים קרים
אם אתם רוצים להשיג משהו ממישהו זר באינטרנט, כדאי שתלמדו לשלוח מיילים מעולים.
כשאתם שולחים מייל לכתב, חשוב לשים לב לנסח את המייל באופן ברור ומתומצת – מיילים ארוכים לא עובדים במקרה זה (אלא אם כבר התכתבתם עם הכתב והוא זוכר אתכם).
המייל הראשון הוא החשוב ביותר ולכן יש צורך לדעת טוב טוב מה לרשום בכותרת ובגוף המייל. יש המון המלצות למה עובד ולא עובד בכל הקשור להצלחת המיילים. דוגמא למייל מוצלח עם אחוז המרה גבוה:

שימו לב מה מופיע במייל הזה שאני שולח: סיפרתי למרטין מה אני עושה + מה עשיתי בעבר + נתתי לו דוגמאות של דברים שכתבתי + שאלתי אותו אם הוא פתוח להצעות. זה הכל – וזה עובד.
העצה שלי היא שצריך להגיע כמה שיותר מהר לעיקר ולנסות שלא לבזבז את הזמן של מי שיקרא את המייל, לכן חשוב מאוד להתאים את התוכן בהתאם לנמען ואף רצוי ליצור מראש כמה שיותר תבניות מוכנות, עם ניסוחים שונים המתאימים לסוגים שונים של נמענים, על מנת לחסוך זמן יקר.
נסו לשלוח מיילים מכתובת החברה וגם מהמייל הפרטי – מזכיר לכם שאם אתם רוצים לפרסם מאמר ״מומחה״ כדאי להשתמש במייל של החברה, ואם תרצו לפרסם מאמר עם אזכור למוצר של החברה – כדאי להשתמש במייל הפרטי – כדי שלצד השני יבין שאין לכם אינטרס נסתר.
הטיפ האחרון שלי הוא: לפני שאתם לוחצים על “Send” – קראו את המייל כמה פעמים ונסו לחשוב מה הצד השני ירגיש ברגע שהוא יקרא את המייל.
4. אל תלכו ישר על הגדולים
טעות נפוצה של משווקים היא ללכת ולהציע את המאמרים שלהם ישר לבלוגים הגדולים. ואז להעלב אם אף אחד לא מסכים לשתף פעולה ולחשוב שהשיטה לא עובדת. זו לא הדרך.
חשוב להבין שהבלוגים הגדולים מקבלים הצעות למאמרים במייל כל הזמן, ובאופן טבעי הם לא מסוגלים לקבל הכל, ואפילו לא לענות לכל הבקשות במייל.
בנוסף, כשפונים לבלוג גדול חשוב להציג קבלות והוכחות שיקלו עליהם לעשות את ההחלטה ולקבל את המאמר שלכם. בשביל זה אני ממליץ לפנות קודם כל לבלוגים הקטנים והבינוניים בתחום שלכם.
ברגע שתצברו מספיק קרדיט בעולם התוכן, תוכלו לעלות הלאה בסולם ולפנות גם לאתרים הגדולים, ובסיכוי גדול גם להצליח להכניס לשם מאמרים.
כדי להקל עליכם במשימה – הנה כמה כלים מאוד שימושיים שיעזור לכם לממש את כל מה שדיברתי עליו:
כלים מומלצים שעוזרים לי בפעילות הקידום של התכנים
- eAngel – כלי מעולה שיכול לעבור על תוכן האימייל שלכם ולתקן טעויות באופן אוטומטי. שימושי במיוחד למי שלא דובר אנגלית שפת אם ורוצה שהמיילים שלו לא ירגישו ככה 🙂
- Email Hunter – מזינים שם של אתר והכלי מוצא לכם כתובות מייל של הבעלים.
- MozBar – תוסף כרום אשר יאמר לכם מה ה-Domain Autority של בלוג מסויים.
- Hubspot Email Tracking – תוסף כרום אשר מתחבר לחשבון הג׳ימייל שלכם ומעניק לכם את האפשרות לראות מי פתח את המיילים ששלחתם.
לסיכום,
תוכן כתוב הוא עדיין כלי חזק מאוד ליצירת חשיפה למוצר שלכם, וכדאי מאוד לחפש ולנצל הזדמנויות לספר עליו בכל מקום ברשת שיהיו מוכנים להקשיב 🙂
תהליך קידום התוכן שלכם בבלוגים מובילים הוא אמנם לא תמיד פשוט, ולפעמים יכול גם להרגיש סיזיפי. אבל אני יכול להגיד שזה כך רק בהתחלה, וככל שתבנו את הנוכחות הדיגיטלית שלכם בעולם התוכן שתרצו – זה יילך ויעשה קל יותר.
ועכשיו הכדור עובר אליכם:
יש לכם שאלות על קידום תוכן בבלוגים מובילים? ניסיתם מהלך כזה ונתקעתם באמצע?
שאלו אותי בתגובות ואשמח לעזור לכם מהנסיון שלי.